Vintern rasat

Osv. Men idag blir det inget eldande, eller sjungande. Näppeligen! Vi ska på inflyttningsfest med maskeradtema! Vi kommer se likadan ut jag och J. Vi ska gå som Gun och Gösta i "Vi hade iaf tur med vädret" eller om ni så vill husvagnsfamiljen i "Macken". Dvs matchande träningsoveraller från 70-talet. På lunchen ska jag se om det finns någon matchande solhatt till också på Buttericks eller så. Det kommer bli en av de mest bekväma partyoutfits som jag haft på mig. We like. Nämnde jag att det är hemmafest? Inte? Nä men nu kan ni vara lugna, ni slipper se oss ute på stan idag.

//T

Välkommen till 2009

Jobbar hemma idag. Vi får nämligen inte lov att använda våra jobbmailar och då typ 85% av allt arbete sker från den var det onödigt att åka in och sitta på kontooret hela dagen. Jag och mina kollegors sköt nämligen av en av de mest inkompetenta IT-supporterna någonsin tror jag. Jag skulle hellre ha det där knäppa gänget i tv-serien "IT-supporten" än att behöva hanteras av dem som sköter det nu. Det är väldigt få av oss som tror att det de gör nu ska gå problemfritt (har inte gjort det hos någon annan  som genomgått samma sak ännu...) och många räknar med bortfall av mail och ingen tillgång till den förrän efter långhelgen. De som är optimistiska (those sorry bastards) tror att vi får tillbaka mailen i eftermiddag. Nu har jag avreagerat mig. Over and out
//T

Vad var det jag sa..

Jag är en av få personer som faktiskt gillar filmen I Robot med Will Smith. Jag har alltid skrämts lite av tanken på att robotar ska ta över mest för att det i mina ögon är fullt troligt att det kommer hända. Nu har jag blivit än mer troviss i min uppfattning. Kolla vad TT publicerade på sin webb nyss:

Robot misshandlade anställd

  Plötsligt gick företagets robot till attack och skadade en anställd allvarligt. Roboten används normalt för att lyfta tunga stenar. Nu har företaget fått böta 25 000 kronor som ansvarigt för händelsen. (TT)

27 apr kl 10:45 

Jo, jo, vad var det jag sa...
//Therese

Allergi som handikapp

Therese: Mmmmm känner du vad gott det luktar av träden?

Allergihandikappad pojkvän (AHP): ???

Therese:???

AHP: Du frågar en allergiker som går bredvid dig och snorar om han känner hur träden luktar? Det är som att fråga en blind "Ser du vad fint det är!"

Sen så pratade vi om något annat istället.


Borås Borås

Destinationen idag är Borås. Lite intervjuer och allmänt karriärsnack är tanken.

Fick komma till tandläkaren igår. Han bli lite orolig då de diskuterade kort om de skulle dra tanden direkt men de enades till slut om en spolning och sen fick jag med mig mastodontsprutan hem. Ska nog lägga ut en bild på den. Den ser ut som en sån där parodispruta, så stor är den. Den ska jag sticka in i den lilla tandköttsfickan som jag har runt tanden och spruta till så att vatten eller koksaltlösning eller whatever spolar bort gojs som kan samlas där. Så nu leker jag tandläkare hemma.

Nu avfärd mot Borås!
//T


Nu ska den bort!

Min visdomstand alltså. Jag är nästan helt säker på att det är det som gäller nu. Är inte så rädd för tandläkaren. Tycker snarare om att gå dit men det är just det här med att de ska dra ut en tand. Jag vet att man är bedövad och att det inte känns men jag är lite skraj inför detta att jag kommer höra hur det knakar i käkbenet. Brrr.....

Får se till att ringa till min nya tandläkare vem det nu är och sen ringa min snygg-tandläkare i Karlstad och be honom skicka över mina röntgenbilder mm. Nä, nu ringer jag!
//T

Bra eller dåligt?

Alla vet att man inte ska gå på A-brunnar men att man gärna ska trampa på så många K-brunnar som möjligt (ett tips är entren till Åhléns i Karlstad, myllrar av K:n!). Detta sitter i ryggmärgen på mig och jag har tom utvecklat den här tvångstanken lite. Jag undviker även att cykla på A-brunnar.. Men endast om ingen annan kommer i fara pga mina hastiga svängar. Som sagt detta är basic knowledge bland oss 80-talister. Men nu har jag upptäckt en väldigt ovnaligt sak strax utanför min port. En S-brunn! Jag har aldrig sett detta innan och nu är jag alldeles förbryllad. Är en S-brunn något bra eller dåligt? Är det Super eller Suger det? Eller är det kanske en brunn som neutraliserar de 5 senaste brunnarna du gått på? SÅ länge jag inte vet så tar jag det säkra före det osäkra och undviker S-brunnen..


Ta vara på inspiration

Har varit på konferens idag. Jag är en sådan som får massa inspiration och idéer när jag är iväg på sånt här. Mitt problem ligger dock i att ta vara på all den här inspirationen och faktiskt försöka genomföra någon av alla idéer som jag får. Det ligger starkt på min personliga utvecklingssida.. För mig så finns nämligen de flesta andra faktorer som behövs i form av resurser och medarbetare. Så nu ska jag genomöra som attan!

Ett meningslöst liv tydligen...

En kompis har fått barn. Ser ut att vara en söt liten kille på fotot. Lik mamma men med pappas näsa :-) En dag vill jag också ha barn. Men inte nu tror jag, Men det var inte det som jag skulle skriva om. Nej, det var om en kommentar som lämnats under fotot på ovan nännda bebis (det är en sån där webbis som man kan hälsa osv). "Nu börjar livet på riktigt" stod det. Sånt där tänder jag till på. Vadå på riktigt? Klart att allt blir annorlunda när man får barn men man kan inte säga att man inte levt på riktigt innan man fått barn. Eller!? Precis som om det är någon hemlig klubb man får inträde i när man får barn. Här är vi som är på riktigt. Ni andra kan fortsätta i er låtsasvärld. Nä, jag har ett minst lika riktigt liv som alla andra med tråkigheter och roligheter om vartannat. Jag behöver inte få barn för att veta att det är på riktigt. Så det så!

Tankar om vänskap

Blev precis uppringd av en vän som jag inte pratat med på väldigt länge. Det var så roligt så. För mig är det inte hur ofta man hörs som nödvändigtvis avgör vad som är en bra vän. Istället är det känslan när man väl pratar igen, den härliga tonen som "jag hade tänkt ringa tidigare" men sen lämna alla ursäkter outtalade för de behövs inte. Där livet som kommer emellan faktiskt är den enda förklaringen och båda vet om. Jag har några få vänner som jag hörs lite oftare med. Men sen är de flesta sådana som jag räknar som nära vänner men som jag ändå inte pratar bort timmar i telefon med varje vecka. Men inget säger att vi har en sämre vänskap för det.
//T

Que?

Ja för han är ju verkligen jättekänd för den breda massan som stor folkkär författare. Eller?


Telefon och problematiken kring detta

Jag kan inte alls förstå de människor som säger att kontorsjobb inte är spännande! Här har jag hjärtat i halsgropen varje gång det ringer liksom! Jag har en jobbmobil och en fast kontorstelefon. Den är verkligen fast. Det är en sån där med sladd till luren. Sen har den en liten skärm också med små knappar bredvid. Det är till för att jag ska kunna se om det är ett 50- eller 60-nummer som ringer. Fråga mig inte vad skillnaden är mer än att ett av dem är till mig direkt och ett annat är till slinga dvs hela kontoret. Jag ska inte svara på slingan. Men ännu är jag inte helt säker som sagt på vilken som är vilken. Detta har lett till att när det ringer snurrar jag runt på min stol och stirrar på telefonen och spetsar öronen. Sen sitter jag så en stund. Ibland missar jag samtalet och ibland svarar jag. Förutom de få tillfällen som jag missat samtalet så har jag hittills chansat rätt på när det är till mig respektive de andra. Kanske ska spela på Lotto i helgen?

När blev jag långsam?

Den där golfkursen som passade mitt schema bäst hade ju en plats kvar. Varför ringde jag inte och ställde den enda frågan jag hade i typ förrgår? Nu är ju kursen full! Nu kommer jag inte bli ett golfproffs ändå. Jag hade ju redan satt sprätt på vinstpengarna från mina första tävlingar i tanken. Varför vill alla andra också testa golf nu? Det är ju ansett som en rikemanssport och det är tydligen finanskris, så varför? När blev jag så här långsam så jag inte tar mig för vad jag tänker att jag ska ta mig för direkt?

Nä, nu ska jag göra mig iordning för en kväll som går ut på att jag "pluppar" folk och roas av Pontus Enhörning samtidigt som jag smaskar på italiensk buffé. Ni som är i Göteborg är alla välkomna till Trägårn från 17:00 och framåt.
//T

En att-göra-lista med hjärtklappning

Min att-göra-lista växte väldigt förut. Och allt med tidspress.. Så nu har jag lite hjärtklappning. Vill ha en liten (oavlönad) assistent. På min privata lista så är det också lite körigt... Jag ärorolig för att min anmälan till kurserna i höst inte ska gå igenom pga någon fjantig PIN-kod eller vad det var men nu har jag beställt en sån iaf. Sen måste jag komma ihåg att skicka in kopia på mitt examensbevis på den utbildning jag faktiskt läst (borde inte sådant finnas i registren?). Och till slut så vill jag stämma av min kalender med datumen för nybörjarkursen i golf. Phu..
//T

Västkusten=Bästkusten

Jo bara så ni vet det är verkligen så. Vädret idag är helt underbart! Om inte J hade målat om köksluckor ute på balkongen hade jag suttit där i bikinin och jobbat på den från Thailand allt mer bleknande solbrännan.

Har fått fixat lite idag också. Kan berätta att de om har turen att bli bjudna på middag hos oss framöver kan räkna med sjukt snygg dukning... Tänk er denna fast i form av jättefat och assieterna så fattar ni vad jag köpte idag.  Var utförsäljning så jag fick sex av varje för 199:- respektive 129:-... Jo, Väskusten är även bäst när det gäller shopping.

Nä, nu ska jag damsuga mens J målar köksluckor.

Worm live

Det finns ett spel som heter Worm. Tror aldrig jag har spelat det men om jag skulle göra en IRL-version av det så är det möjligt att det skulle bli något som liknande min promenad till vagnen imorse. Det var så fruktansvärt många maskar på gatan! Blir vanligtvis inte så äcklad av de små djuren men det här var såna mängder av maskar så jag trodde jordens undergång var kommen. Vissa levde andra inte, några var tjocka andra smala, en del var långa andra korta. Tror ni att det här kan vara vår tids gräshoppsinvasion (läs Bibeln)? Jag menar det är ju inte omöjligt med tanke på alla klimatförändirngar och jag bor i en översvämningsdrabbad stad.. Hmm tål att tänkas på...
//T

Näringsinnehåll

Middag: Knorr champinjonsoppa.

Min smarta del av hjärnan frågar mig själv vad jag tror jag får för näring av detta.. Någon som vet? Tur att jag kompletterar med en liten ask jordgubbar sen :-)

För övrigt gick cellprovet bra. De är mycket bättre här än i Värmland kan jag säga. Har ju inte ens ont efter den här gången!
//T

Onsdag

Kan man nästan säga att det är idag. Eftersom det bara är halvdag på torsdag så känns det så :-)
Allt flyter på. Idag hade jag en jätterolig fika med en tjej jag inte träffat på år. Men lite oftare än så hoppas jag att vi kommer ses framöver. Såg nu att det är hockey. Tänk vad snabbt det blir ointressant när ens lag åkt ut. Nä, jag räknar ner tills klockan blir nio och jag kan se House. Imorgon så ställer jag klockan lite tidigare. Ska iväg till något så spännande som cellprov hade jag tänkt mig. Smidigt här i Västra Götaland. Det är mer drop-in en dag i veckan. Ni kommer väl också ihåg att gå och göra era cellpov? Mycket viktigt! 

Bob

"Senast sagda gäller så om du inte hör något så är det fortfarande så"
Bob i Familjen Annorlunda med anledning av att han själv tycker han är dålig på att berätta för sin fru att han älskar henne. Helt underbart!!


Lite plugg igen kanske

Sitter och surfar runt på studera.nu. Letar efter lite kurser i organisationsteori på distans. Hittar två som jag faktiskt skulle kunna tänka mig. Tur har jag också att de hakar i varandra i veckorna så först en kurs och sen en annan. Men nu till frågan, kan man fortfarande söka så? Alltså först 7,5 och sen 7,5. Måste också kolla så att de två kurserna inte är jämförbara med varandra. Onödigt att läsa samma sak två gånger :-)


För övrigt var helgen i Karlstad/Forshaga väldigt bra. Laddade batterier inför den korta arbetsveckan.


Börjar bli redo

Nu är Ipoden laddad med massa bra radioprogram inför tågresorna imorgon. Lägenheten städad någorlunda och nu har jag egentligen bara packningen kvar. Först ska jag prova jeansleggingsen och jeansen jag köpte idag på lunchen. Hoppas de passar. Tror nog jeansen gör det men leggingsen kanske jag måste byta till en storlek mindre. Får väl se...
//T

Luktar... oljigt...

Vaxat benen nu. Ville egentligen ha avbokat tiden men var för sent ute så snål som jag är så ändrade jag i mitt schema och klämde in vaxtiden. Vill ju inte betala för något jag inte får utfört. SÅ nu sitter jag med en massa avslappnande olja på benen och jeansen klibbar skönt på vaderna. Mmmmmm (?)

Nu ska jag snart ha sista mötet för dagen. Blir ett trevligt ett eftersom man får kombinera kompis med jobbmöte. Imorgon går tåget till Stockholm kl 06:00. Jag ankommer till Karlstad 15:26 så om någon vill leka med mig i en och en halv timme innan jag ska äta med J så hör av er.

//T

Mer meningsfullt

Tuva Novotny lyser klarare och klarare på min idolhimmel. Läs bara det här. Fruktansvärt löjligt satt rubrik av Expressen men men. Tjejen har integritet!

Effektiv

Kom hem efter en dag som bestått av att stå upp och vara trevlig för att rusa viadare till tvättiden. Sen middag. Sen tänkte jag slå på datorn. Då funkar inte internet! Så jag har fått göra annat (nödvändigt). Plockat upp lite grejer som drällt, diskat, bytt lakan, mm mm. Blir en lång jobbdag imorgon också nämligen så jag vill ha så lite att göra som möjligt imorgon kväll. Åker "hem" till Karlstad över helgen nämligen. Ska träffa en liten Theo och härliga kompisar. Men först STockholm och möte som jag hoppas blir rikigt roligt! Detta är ett av de mest meningslösa inläggen som skrivits ser jag nu när jag läser igenom det så jag ber hemskt mycket om ursäkt för att ha upptagit er tid.
//T

RSS 2.0