Jag vill!

Jag vill verkligen, verkligen bo i New York. Jag vet bara inte hur jag ska bära mig åt!! Det är liksom inte så att de skriker efter svenska kommunaltjänstemän.. Alla tips mottages tacksamt.

Gammal eller sammansatt? Eller ingetdera?

En bekant lade ut på facebook en sån där rolig historia med en kommentar som hon fått från en 19-åring. Min bekant är 30 och tillsammans med 19-åringen hade de packat upp anti rynkkrämer i en butik. 19-åringen hade då sagt att tänk såna här behöver man när man är gammal och typ 30 med ungar och sånt. Då får man inte sova. Kommentarsfältet fylldes på med andra liknande historier och jag fick mig ett gott skratt.
 
Men som en halvkrisande 30-åring själv så tänkte jag en extra gång efteråt. Är det verkligen så att 19-åringarna tycker att alla över 30 är gamla? Eller är det så att de tror att livet ska vara på ett visst sätt vid 30? Och att det är de föreställningarna om det sammansatt och kompletta livet som gör att 30 känns gammalt för att de själva känner sig så långt ifrån det?
 
Själv tänkte mitt 19-åriga jag att över 30 då har jag barn, hus, man, bil och allt annat som "hör till". Och visst jag har allt som jag radade upp. Men känner jag mig så där vuxen, sammansatt och komplett som jag trodde att jag skulle känna mig när jag var 30? Noop, inte alls. Känner jag mig gammal? Ja, ibland när ångesten slår till men i nästa stund inser jag att jag fortfarande förväntas arbeta längre än vad jag hittills har levt så då är jag inte särskilt gammal ändå.
 
Kanske kommer många av dessa tankar till mig numer när jag aktivt förösker att inte hinna med så mycket som möjligt på minsta möjliga tid. eller så är det sånt som många 30-åringar före mig funderat på och att även det är en naturlig del i "åldrandet" ;-)

Tisdag fast fredag

Jag är ledig en dag i veckan. Varje onsdag med några få undantag. Det är nog något av det bästa jag gjort. Och nej, varje onsdag är inte rosaskimrande. Det kan vara skrikigt barn, många tider att passa, pms, städpanik och lite annat. Men däremellan är det besök på bubblan, utelek, långa tupplurar i vagnen och mysiga luncher. Men framförallt är det alltid väldigt skönt varje tisdag att känna "imorgon är jag ledig". Idag går jag runt med den känslan.

smiley

På väg till jobbet med en förväntans känsla i magen. Vad härligt det är. Blir nog en bra dag det här ska ni se.

glad för det lilla

Så mycket har hänt de senaste 8-9 månaderna och jag kände att jag tappat förmågan att bli glad åt det lilla. Gissa om jag mådde bra nu imorse när jag cyklade till stationen och fylldes av gladhet. Varför? Att cykla tidigt, tidigt på morgonen, världen har inte kommit igång riktigt. Känna ljumma vårlukter och tänka "vad ljust det är redan". Helt fantastiskt om ni frågar mig.

Semester

Nu är vi hemma efter en vecka på Rhodos. Det var härligt men ändå längtar man hem lite mot slutet. Vi bodde på ett sprillans nytt, femstjärnigt hotell. Och nej, vi har inte vunnit på lotto. Vi bokade tidigt i höstas och tidigt på säsongen =bra pris. Funderar redan på att åka samma vecka nästa år. Varmt och skönt men inte för varmt, en föraning av sommaren hemma och det är himla skönt att få använda sommarkläder redan i maj. Det gör gott för humöret.

Annars så lunkar det på tror jag. Lite upp och lite ner men jag vet oftast när ner kommer så bara att fundera på strategier för att få koll på det.

Trevlig vana

Nu vet jag att Ulle kommer himla med ögonen och suck "sånt gör man inte". Men jo, jag gör så numer. En väldigt enkel grej faktiskt som oftast gör två personer glada. Jag hälsar på busschauffören! Jag har alltid tyckt det ser så otrevligt ut när människor bara rusar förbi. Så jag bestämde mig för att inte vara sån.

Så numer stämplar jag alltid i maskinen närmst föraren, söker hens blick och säger hej. Testa själva ska ni se vad glada de flesta blir, och du själv med.

Oh no

Det finns någon liknelse att man ser en olycka hålla på att hända men man kan ändå inte sluta titta. Det hände mig nyss. För jag hoppat av tåget går det en tjej (18 år?) framför mig. Hon har rights på sig (iaf här i götet har det blivit väldigt inne att använda tights som vilka byxor som helst, dvs det behöver inte vara en längre tröja som täcker rumpan numer). Nåväl, när hon tog på sig imorse så var det nog mörkare hemma hos henne än vad det är ute nu. För annars skulle hon upptäckt att tightsen var helt genomskinliga! Alla, verkligen alla såg henne svarta string! (Som jag för övrigt inte trodde att någon använde längre..). Jag hade faktiskt gått fram och sagt till henne om hon inte varit så snabb med att försvinna i myllret på centralen. Jag kan riktigt känna paniken i henne när hon märker eller får påtalat genomskinligheten. Brrrr...

Undran

Åker ett ganska sent tåg idag. Mina fördomar så mig innan att det borde vara fullt med personer som har lämnat på dagis. Men till min förvåning är det medelålders som knappast har småbarn som sitter i min vagn. Hmm kan det kanske vara så att de lever livets glada dagar med sovmorgon även på vardagar? Jag menar de behöver inte stressa hem på eftermiddagarna, slänga ihop lite middag, umgås lite men barn för att sedan sätta dem.

Premiär

Idag blir det premiär på vita klackar på jobbet. Fast nu på vägen dit har jag vanliga, vita tygskor. Vi behöver ju inte överdriva detta med de nya klädreglerna som kommer med Valborg.

RSS 2.0