Dagens ordspråk. Eller?

Man behöver alltid höra historien från båda sidor av myntet.

I'm cold...

Rubriken skulle kunna vara hämtat från någon amerikansk dramafilm dör den älskvärda flickvännen precis blivit skjuten och håller på att dö i hjältens armar. Nu är den inte det. Den är hämtad från min verklighet just exakt nu! Det är svinkallt på mitt kontor. Sitter med kavajen på mig och torgvantar. Funderar dessutom på att hänga på mig regnjackan i storlek XXL och se ifall den gör läget bättre. Återkommer angående det...
//T

Klart och betart..

För att citera MNK.
New York är nu nämligen bokat och klart! 8 januari sticker vi! Åhh vad roligt det ska bli. Funderar på att göra en räknanedkalender. Jag är mycket för sådana. Jag har ju varit i NY en gång innan men för Jocke blir det helt nytt alltihopa och det är nästan så jag är lite avundsjuk på honom. Men jag tror vi kommer få en härlig blandning av aktiviteter. Måste hem och flärpa upp min pop-up-karta och spana in vad jag vill se den här gången. Nu börjar också en mycket aktiv period då jag håller koll på växelkurser. Sist så fick jag växlat till 6,50 men det lät väl inte hända den här gången...

Här kommer vi bo om ni är intresserade eller bara vill bli avundsjuka ;-)

//T

PS tror att bokningen av resan haft en väldigt positiv effekt på min växande förkylning. Känner mig inte alls halvrisig längre!

Medömkan önskas

Min nacke har låst sig. Inget roligt alls. Men jag har en massagetid imorgon så då hoppas jag att det blir bättre. Ibland är det väldigt trevligt att jobba på ett ställe som har massagebidrag utöver friskvårdsbidraget.

Annars så... Helgen bjöd på mycket trevliga kalasigheter hos Sara och Niclas. Jag är mycket glad att jag skippade en Jäger vid 3-snåret och istället plockade med mig J och åt och sedan åkte hem. Vid halv fem så nannande jag sött på kudden. Blev brutalt väckt av telefonen 4,5 timme senare dock... Morfar som ringde och frågade om han väckte oss.. Jag svarade mycket ärligt. Han skulle komma förbi och lämna grejer och jag fick honom att komma först efter lunch. När han väl kom förklarade vi att vi var så trötta pga den sena (eller tidiga) hemomsten. Då skrattar han bara lite min morfar.

Idag kommer det vara spännande möten igen. Vi ska träffa en av ombildningskonsulterna för att se vad hon är för en. Håll tummarna för oss att det går igenom altihopa här om ett par månader så vi får köpa loss våra lägenheter.
//T


Förändringarnas vind..

Eller vind lät lite för dramatiskt tror jag. Snarare en liten pust, eller det vinddraget man får av en utandning. Känner iaf att jag fått en nytändning på jobbet. Hoppas den håller i sig. Ska dessutom får jobba med lite andra saker också och det känns jättebra! Annars så är jag väldigt trött och går på någon form av överenergi just nu. Vi jobbade även helgen och först imorgon kan jag plocka ut en av de lediga dagarna. Så jag blir genast mycket gladare när jag tänker på att det är fredag för mig idag. Fast det är torsdag och det får jag inte glömma av för ikväll är det golfkurs igen. Åhh vad roligt det! Fast i tisdags var tränaren lite sur, det märktes.. Inte på oss utan på ett datorhaveri som inträffade minutrarna innan vår kurs började. Men i ungefär en timme var han lite kort och putt (hö hö hö, golftränaren putt!!). Jag vet nu att jag flackar med axeln iaf. Höjer den när jag slutför svingen. Jag måste hålla nere den mer. Att golfen var mycket svårare än jag trodde (men hur svårt ska det egentligen vara att göra en upprepande rörelse och få samma resultat? Det är iaf skitsvårt!) har gjort att jag reviderat mina planer på att ta en major. Jag lägger det ca 2,5 år framåt i tiden istället för 1 år. Känns mer trovärdigt.

//T

Detta är värre

Johan Wissman är tydligen sur på Bolt för att han spexar för mycket inför starten på sina lopp och att han då agerar osportsligt. Då tycker jag att det här är värre. VM är inte ett sommarläger man åker till för att testa olika sporter. Man åker dit för att man är bra i en gren. Punkt.

Say no more

Sista standupparen igår var Peter Apelgren. "Med humorson" stod det i programmet. Jublet steg alltså väldigt när Björn Gustafsson spatserar in på scnenen framför kanske 1000 glada göteborgare. Jag stod alltså 60-70 meter ifrån Bjrön Gustafsson. Do I need to say more?

Off and away

Ska skratta ikväll hade jag tänkt mig. Det hederliga Göteborgskalaset bytte namn till Kulturfestivalen och ikväll ska det vara stand-up i Bältesspännarparken med bla Betnér, Özz och Robin Paulsson. Ser verkligen fram emot det!
Sen imorgon bär det av tidigt till Stockholm och i det grannskapet blir jag hela helgen.. I jobb.. Ser väl sådär fram emot det eftersom jag missar WoW... Men i Stockholm ska jag få göra femkamp OCH åka på Insane på Grönan. Kommer bli mitt första besök på det stället.  Ja, jo men det var väl allt.
(Hjälp vad tråkig jag är!!!)
//T

Idioti!

Citat från journalist på Svensk damtidning angående Jonas som förlovat sig med Madeleine
"Han är det perfekta valet, blivande advokat, klanderfri svensk övre medelklass. Ingen kan klaga på det."
 
Sånt här kan provocera livet ur mig!
//T

Jaha

Då har jag tränat igen. Känner mig så duktig! INte lika duktig då jag kommer tillbaka till kontoeret tjugo över ett och möts av ett videomöte som jag är end el av och som började ett men det var ingen fara som tur är. Hjärnan är inte riktigt med ännu efter semestern märker jag.

Idag gjorde jag mitt yttersta för att undvika svettgubben från förra veckan. Jag kom sent bara för att se vart han stod. Sen ställde jag mig så långt bort jag bara kunde från honom. Men vet ni vad som hände då? Jag ställde till med oreda för övriga deltagare! Tydligen är det precis som i skolan där alla hade sin bestämda plats trots att det är fri placering. Så jag möttes av flera förvirrade blickar som kom in efter mig och i vars närhet jag ovant placerat mig. Jag funderar redan nu på vart jag ska stå nästa vecka. För ja, svettgubben hade precis samma plats som förra veckan även han så hans rutiner tänker jag inte riskera att störa för då skvätter han nog än mer på mig.

//T

Therese does not longer wanna be friends with you. Do you accept?

Jag har ett litet etiskt spörsmål. Ni vet att man har pliktvänner på facebook. Alltså sådana som man måste bli vän med där. Tex kollegor. Men man tycker egentligen inte om dem. Men säg att en kollega slutar, hur länge behöver man ha kvar personen på sin vänlista? Får jag ens radera personen? Ytterligare omständighet verkar vara att alla andra kollegor fortsätter ha personen på sin vänlista... Hmmm... Detta med sociala medier tar med sig helt nya sociala regler som jag känner att jag inte har hundra koll på...

//T


Uppföljning

Av gårdagens lista över vad man kunde roa sig med.

 • Arbetsuppgifterna utfördes.
 • Bageripåsen öppnades och jag tog en liten bit, bara en!
 • Köpte en Trisslott men vann ingenting
 • Däremot sa mäklaren att vi kan välja ett hus om vi vill... Serious thinking to do i helgen...

Saker man kan roa sig med en torsdag

 • Börja dagen med att på allvar få tänka en stund på vad det är för dag. Det är torsdag men jag velade ett bra tag mellan onsdag och torsdag ska ni veta.
 • Ta itu med de sammanlagt 4 arbetsuppgifter som finns på jobbet idag. Tar max två timmar om jag drar på det...
 • Fundera över alla som verkar gifta sig både i bloggsfären och privat. Dagdrömmer mig bort till min egen dag som ingen vet när den kommer inträffa. Eller jo, J säger att det händer om 11 år. No way José säger jag då. Men det är ändå kul att tänka på vilka färger man ska ha (blått kanske, alltid älskat blått) och klänning (vill nog ha en knäkort sak...). Anna: Kommer du ihåg för ett par år sedan när vi sa att vi skulle göra varsin bröllopsbok som vi skulle kunna kolla i när dagen väl närmade sig och vi behövde inspiration?
 • Slänga ett öga på den påse som uppenbarligen kommer från en konditori och som ligger på fikabordet. Fast jag inte borde...
 • Och fast jag inte borde kolla på fikapåsen i nästa sekund funderar på om man inte får lov att ta en glass till efterrätt en sån här fin solig dag.
 • Ringa mäklaren för att se om han har svar på alla de frågor som vi har kring nybygget vi eventuellt är intresserade av. Sen iväg och köpa en trisslott för att finansiera det hela.
 • Fundera på om det är lika roligt att gå på marknad nu som det var förr eller om det bara är samma saker man kan hitta i Ullared fast till ett mycket högre pris. Någon som vet?

Ja, se där, nu ska jag väl kunna roa mig till lunch iaf!
//T


Utmanar mig själv

Jag har tråkigt ikväll. Så därför utmanr jag mig själv när jag hittade utmaningen nedan. Så håll tillgodo om ni orkar läsa, som sagt bara lite underhållning för mig själv...

Regler: Det är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom fråga 1).
Lycka till!

1. Vad heter du?
Therese
2. Ett ord på fyra bokstäver? Tror
3. Flicknamn? Tina
4. Pojknamn? Thomas
5. Yrke? T-shirtproducent
6. Färg? Turkos
7. Klädesplagg? Trosor
8. Mat? Tiramisu
9. Sak i badrummet? Toapapper
10. Plats/stad? Tokyo
11. Orsak att vara sen? Taxistrejk
12. Något man skriker? Taaadaaaa!!
13. Film? Top Gun
14. Något man dricker? Taittinger!!!! Mer än gärna!!!!
15. Band? Take That
16. Djur? Torsk
17. Gatunamn? Tegnérsgatan
18. Bil? Toyota
19. Sång? Take on me
20. Aktivitet med mer än en deltagar? Tennis


Så då har jag fördrivit några minuter innan det är dags att gå och lägga sig.


Tillbaka till (nåja..) rutinerna

Idag börjar jag jobba igen efter semestrarna. Idag tränade jag också för första gången på länge. Det är ganska spännande att träna. Roligt och jobbigt också men idag främst spännande. Man lär sig mycket också har jag kommit på.

 • Jag snubblade på min stepbräda. Ramlade inte men lyckades sparka iväg min viktstång och vattenflaska. Dock skämdes jag inte så mycket. Ett tecken på att jag blivit äldre och mognare.
 • Framför mig hade jag en man som svettades ungefär lika mycket som spinningmannen för ett par månader sedan. För att ni ska fatta hur mycket han svettades så kan jag berätta att han fick svabba golvet runt sig med en badhandduk då och då. (obs ingen överdrift!!)
 • Efter att jag snubblat höll jag stenkoll på brädan, golvet och mina fötter. Tänk er lite tunnelseende med endast dessa tre i synhåll.
 • Vågar expandera mitt blickfång ytterligare några centimeter. Upptäcker då blöta droppar nära min matta. Funderar på om jag skvätter med min svett. Funderar dock inte särskilt länge innan jag inser att det är mannen framför.
 • Ser med mycket stor oro hur svettskvättet närmar sig min vattenflaska som nu står på säkert snubbelavstånd för mig och på osäkert svettavstånd från mannen. Bacillskräcken knackar på...
 • Oron över att mitt vatten ska ha fått extra smaktillsats med "svettig man med mer koordination än vad gemene man brukar ha, sluta med det du får mig att se kass ut" griper tag i mig på allvar. Smittar svininfluensan via svett?
 • Passet slut. Jag med. Dricker mitt vatten och reflekterar först efter att ha tömt flaskan på svettandet. Sitter nu med sjukvårdsupplysningens nummer nära till hands ifall jag börjar nöffa.

RSS 2.0