Rutiner

Jag har misstänkt det länge, länge men efter semestern så har jag fått det bekräftat. Jag gillar rutiner. Särskilt på morgonen, då flyter allt liksom på. Sen efetr semesterna ringer klockan tio över sex. Jag går upp och gör min frukost, sätter på kaffet, äter och gör mig i ordning. Häller kaffet på en termosmugg, tar min matlåda och 6:50 går jag hemifrån. Termosmuggen är så effektiv (och jag ogillar allt för varma saker) så kaffet är fortfarande varmt när jag kommer fram till jobbet halv åtta så jag kan sitta och smutta på det samtidigt som jag går igenom mailen. Mmmmm, rutiner...


Söndagsuppdatering

Har haft en sån skön helg. Hoppas det varar de sista timmarna också. Igår var det grått hela dagen nästan. när vi åt frukost blev det nästan natt igen. Åskovädret drog in och vi var ganska nöjda med att ha bokat en tidig tvättid. Fick sytt de där sista kuddfodralen som matchar de nya gardinerna i vardagsrummet. Kan väl säga att fodralen blev bra mycket bättre än gardinerna.. Sen fortsatt röj med klädrensning och byte av plats på vinter- och sommarkläder. Ordning skapades i bänken i klädkammaren och saker bars ner till källaren.

Imorse fick jag nybakade bagels till frukost. Gillar att ha en bakinstresserad make. Sen skulle vi spatsera på stan. Men när vi hoppade av på Kungsportsplatsen så började det regna. Inget sött duggregn utan såna där tunga droppar. Så vi hamnade på Brogyllen för en fika istället. Mycket trevligt det också. Inköp av box att förvara bröllopsminnen i och sen hemåt. Fortsatte röjandet enligt plan och nu har jag sorterat papper i tredjerummet. Fantastiskt hur mycket papper man kan ha! Men ordning i lilla bokhyllan nu iaf. I min iver (gillar inte uttrycket "boa" men funderar på om jag inte drabbats av det..) fortsatte jag till badrummet. Snart drar badrumsrenoveringen igång så då måste det ändå tömmas. Så istället för att ta rensningen då så tar jag det nu. Belöningen för allt mitt slit blir nog ett härligt bad om en liten stund. Den här familjen har nämligen precis avslutat middagen (J gjorde nog sin godaste flygande Jakob någonsin!). Allt för att passa på Premier Leaguefotbollen. Inte mig emot, jag brukar sova middag till de matcherna. Jag kallar det för att vi "umgås" jag och J..

Ja, då har jag väl rundat av den här helgens händelser. I högsta grad en lugn och beskedlig helg.

Spänd

Idag kör vi första nämnden på jobbet efter semestrarna. Gissar på en kort en men man vet aldrig. Har egentligen bara två ärenden och jag gissar på drygt en timme. Men som sagt, man vet aldrig. Lite spänd och glad är jag för att det drar igång. Att lotsa politiker genom mötet är min uppgift om cirka en timme. And I like it!

Prylgalen

Jag har alltid trott att jag skulle bli hysteriskt prylgalen när jag skulle bli mamma. Till vissa delar kanske dessa förväntningar infriats. Det var ju tex sjukt bra sommarrea på bebiskläder för ett par veckor sedan. Kunde köpa kläder värda flera tusenlappar för några fjuttiga hundralappar osv. Men annars så har jag (och J) hållt oss ganska coola. En vagn har vi naturligtvis köpt. Råkade springa på ett toppenerbjudande på en Brio happy som vi slog till på men annars så har vi tacksamt tagit emot tex finfina lakan från familj och vänner. Men så idag tror jag att jag går min första prylstrid mot J. En butik hemmavid har erbjudande på Stokkes tripp trappstol. 1200:- bara idag. Åhh så fin den är. Trots att jag sagt att jag inte skulle lägga så mycket pengar på en stol ser jag ju tillfället. J ser det inte..

Men jag har precis låtit honom köpa min förlåtelse. Han har missat en av de grundläggande reglerna i vårt hushåll: sängen bäddas alltid på morgonen. Om han nu inte hade planerat sin tid tillräckligt bra för att hinna med detta imorse så får han skylla sig själv. Oftast löses denna problematik med att J stressar hem från jobbet för att hinna bädda sängen innan jag kommer hem (då kan han skynda sig!). Men från idag tills imorgon är han på kick off med jobbet. Ergo han kan inte bädda idag. Ergo han köper min förlåtelse genom att låta mig köpa stolen utan diskussioner.

Men jag skulle gärna vilja veta om ni har några åsikter om tripp trappstolen? Kan vara bra att komplettera den där köpta förlåtelsen med bra faktaargument också. Ni har ett par timmar på er innan jag åker iväg och köper den.


Bussresa

Igår åkte jag buss från mamma och pappa. Den turen är orsaken till att jag precis skickat in följande klagomål till Västtrafik:

"Anser att jag kan kräva följande av en chaufför som kör på ert uppdrag:
-Håller hastighetsgränser (särskilt 50 vid övergångsställen och områden med mycket barn)
- Kanske anpassar sin hastighet så att han inte kör halvvägs förbi busshållsplatsen där det står resande och väntar. Bättre att förutsätta att det finns potentiella resenärer på hållplatserna än tvärtom?
- Inte pratar i telefon samtidigt som han kör rally, förlåt, buss.
- Inte orsakar fruktansvärt illamående hos sina passagerare genom sin körstil. Kanske kan räknas som en bedrift då resan är knappt 10 minuter..."

Tycker ni att jag har för höga krav?

Snajs!

Det blir riktigt bra därinne i tredjerummet. Igår inhandlades den nya byrån till vårt sovrum och det verkar också bli jättebra. Sen kommer ju tredjerummet snart ändå bli ett enda stort kaos då badrumsrenoveringscirkusen kommer till vår uppgång och hallen måste tömmas för att byggarna ska få in sitt material och sånt. Men ändå, en grundordning vi kan återgå till sen. Lite roligt att pyssla och förbereda.

Nöjd

Igår kom vi nog på hur vi ska fixa iordning tredjerummet. Vilka möbler ska flyttas om vart och vad för grejer ska rensas ut för att bereda plats till annat på e hyllorna etc. Nu återstår bara att göra verklighet av planerna.

Förresten, får man magknip av att äta plommon? Jag trodde det var bra för magen med plommon..

Intresseklubben

..kan anteckna att jag hela denna första jobbvecka fortsatt vara tidig på jobbet. Det ni!

Otroligt!

Imorse vaknade jag vid femsnåret och kände mig alldeles pirrig för att gå till jobbet. Föröskte somna om men det gick inte så bra så  tjugo i sex gick jag upp och ungefär en timme senare var jag på jobbet. Naturligtvis först och själv. Öppnade mailen och vet ni vad? På 4 veckors ledighet har jag endast fått 16 mail varav flera är reklammail! Fattar ni? Det är 4 mail i veckan! Jag har aldrig varit med om något liknande! Hade avsatt halva dagen för att kolla mail, gå igenom en enorm posthög (som inte heller fanns!) men nu ligger ju dagen fri känns det som. Uhh vad trevligt!


RSS 2.0