Så olika

Träffade en liten nyföding i måndags. Himla kul att två av våra nära vänner nu fått barn 2 veckor respektive 2 månader efter oss. Men jag slogs än en gång över hur olika vi bemötts inom vården. Min förlossning verkar ha varit som en förlossning brukar beskrivas om än lite snabbare. Värkar startade vid midnatt och vid tio på morgonen var han ute. Mina vänner hade lite krångligare och/eller längre förlossningar men det är inte där skillnaderna varit. Det har varit under BB-tiden. Själva så är vi så fantastiskt nöjda med BB i Mölndal. Fantastiska barnmorskor och barnskötare. När jag går förbi sjukhuset på mina promenader ibland så får jag fortfarande tårar i ögonen av glädje för hur fina de var mot oss och Oskar. Sen hör jag om mina fina vänner som fått ett helt annat bemötande i Karlstad och på Östra här i Göteborg. Hårdhänta barnmorskor som varit amningsfanatiker, läkaren säger ditt och nästa säger datt och ingen kan säga vad som gäller. Stressad personal som inte ger någon uppmärksamhet till de nyblivna föräldrarna och lämnar dem som frågetecken. Tänk vad det kan skilja sig i upplevelse.. Och tänk att det kan skilja sig så mycket mellan förlossningsavdelningar inom samma sjukhus i samma stad. Det är inte att jag börjar tro att det ligger något i det som stod i GP förra veckan. Östra är en förlossningsfabrik, stor och opersonlig medan Mölndal är den lilla förlosnsingsavdelningen där det känns närmre med allt.
Ja, ja, det var bara lite reflektioner så här på morgonkvisten..

Bullshit!

Läste precis om Patrik Isacsson som tydligen är skild från Sofia Rågenklint igen. Han har hittat en ny flamma. De skickar tydligen kärleksmeddelanden via twitter. När tidningen försöker nå Patrik så bekräftar han bara att det är sant att han har ett nytt förhållande men "med respekt för de inblandade" vill han inte säga mer. Nä, för twitter är ju så himla hemligt och ingen kan ju läsa där. Det är ungefär som att jag läste att några i ensamma mammorna går till attack mot TV3 för de inte tog någon hänsyn till barnen. Tala om att kasta sten i glashus...

En tanke

För ett par dagar sedan så slog det mig. Jag har inte sovit en hel natt på över två månader. Känns ganska konstigt när jag tänker att det är så lång tid och att jag inte reflekterat över det innan. Nu är O ett ganska snällt barn men visst vaknar han ett par gånger per natt och vill ha mat. Trodde kanske att sömnbristen skulle tära mer på mig än vad det gjort. Visst är det dagar då jag är väldigt trött framåt eftermiddagen (typ idag) och då jag med glädje brygger mig två koppar kaffe. Inatt tänkte jag dock på J. Han vaknar också varje natt när lilla O ska äta. Skillnade är ju att han kan somna om direkt men ändå han borde bli lite störd. Sen går han upp och går till jobbet och jobbar. Jag kan faktiskt gå och lägga mig mitt på dagen, välja om jag ska ringa samtal eller uträtta ärenden. J kan inte riktigt komma till sitt jobb och säga "jag vaknade några gånger inatt så jag är lite trött och kommer inte jobba så mycket idag". Dessutom har han de senaste veckorna haft massa olika fixarprojekt som börjar bli klara nu och ändå hinner han mysa med O, byta blöja och natta samt hänga lite med mig. Nä, jag är så imponerad av honom. Tänk vilken make jag skaffade mig :-)

Vilken man!

Vilken make jag skaffat mig! Tapetseringen går av bara farten nu i tredjerummet, blir hur snyggt som helst! Själv har jag suttit med gnyig bebis hela eftermiddagen och kvällen känns det som. Nu är det ca 40 min sen som jag kunde lägga honom i sin vagga. Nu har jag ont i ryggen, eller ja, mellan skulderbladen. Någon bra strechning på det? Förutom den där man kramar sig sälv, den kan jag.

Skryt

Detta är ett skrytinlägg. Inget kul för er att läsa egentligen. Skriver det mest för att få ner på en lista allt jag gjort idag: Gått upp med morgonpigg bebis Åkt och handlat på ICA maxi själv med bebis Kört en maskin tvätt samt hängt den Tvättat två fönster Tagit ner gardiner, rengjort gardinstång Tagit upp nya (jul)gardiner och strukit en första gång Gått promenad och även letat efter "lägga upp gardinertejp" Packat upp gårdagens Gekåskassar Plockat, plockat och plockat Spacklat (I know!!) Sorterat lite bland julklapparna Sitter nu välförtjänt i soffan :-)

Ok, jag tar på mig denna

Så där, då har vi kunnat flytta in i badrummet igen. Men varför står en himla massa möbler och lådor i vardagsrummet då Therese, undrar ni nu. Jo, liksom, ja, det är så här. Vi skulle lägga in nytt golv i tredjerummet. Sen sprang jag på en sån snygg tapet och två dagar senare hade jag övertalat J att tapeten ska inköpas sättas upp. Så, ja, jag får väl ta på mig att det är stökigt fortfarande...

Sista veckan

Inne på sista veckan med badrumsrenovering. Uhh vad skönt när det är slutstädat på fredag. På måndag kommer sedan vår alldeles egna tvättmaskin. Lyxigt värre! Vill bara säga hur smidigt det löste sig med ersättningen för det som fanns i kyl och frys. Vi ringde vårt försäkringsbolag och de sa att vi skulle räkna ut vad värdet var på det vi hade och sen ringa tillbaka och meddela summan. Det gjorde vi och får beskedet "då sitter summan på ert konto i slutet av veckan. Så himla smidigt! Vi var oroliga för att de skulle begära kvitton etc för vem har kvar kvitton på mat man köpte för ett par veckor sedan? Nu sitter jag här i soffan med en kaffekopp på bordet och en sovande bebis bredvid mig. Han är lite rolig den där Oskar.. Han ser till att vi går upp kvart i sju men själv så somnar han om redan till kl åtta. Och här sitter jag liksom. Men men, frukost och kaffe som sällskap är inte fy skam det heller.

RSS 2.0