Borgen

Igår var Borgen så bra att jag grät fyra gånger(!) gånger. Jag hoppas jag någon gång kan hitta något som jag brinner så starkt för som Birgitta Nyborg gör för politiken.

Irriterande

Jag tycker det är fruktansvärt irriterande när folk på instagram taggar 10 begrepp, ord eller vad man säger efter en bild. Ja, kanske jag som inte hajat allt och att det ska vara så men jag tycker det är väldigt irriterande ändå. Så det så.

Nonchalant storstadssjuka

Misstänker att jag drabbats av ovanstående. Bara för att jag har det mesta tillgängligt när det kommer till affärer, märken osv behöver inte det betyda att jag ska tänka "herregud är det där så mycket att facebooka om?" när folk från mindre städer varit i tex Stockholm och shoppat. Jag är likadan ibland. Nä Therese, lägg ner det där!

Tudelade känslor

Livet runt trettio är ändå ett väldigt innehållsrikt skede i livet. Glada och tråkiga sker oavbrutet känns det som.Den här veckan är inget undantag.

Tidigare i veckan fick en av mina bästa vänner sitt första barn och idag begraver den andra bästa vännen sin pappa.

Jante eller jobbigt skryt?

Jag har (som många andra gissar jag) en bekant på facebook som gärna dömer andra lite i smyg genom att skriva vad hon själv gör och som gärna vill göra sig lite bättre än vad det kanske är lite(här kommer jante in från min sida). Tex jobbar hon oregelbundna arbetstider. Då lägger hon ut en status som där hon säger sig vara jätteglad för det för om hon skulle jobbat vanliga tider när skulle hon då umgåtts med sitt barn? BAM! Fet smäll på oss som jobbar kontorstider (fast att de som jobbar natt och orgelbundet har kortare livslängd tänkte hon kanske inte på..) Eller för en vecka sedan då det ligger en bild med den lite dyrare majblomman, fortfarande fastsatt på sin pappersbit så att priset (60:-) fortfarande syns med en rad om att självklart köpte sonen en blomma i år igen. Vad är det för hävdelsebehov hon har? Jag tror varenda människa på var gata köpt majblommor men inte skryter vi om det eller tror att vi är bättre. Vi är glada för att vi förmodligen gjort något bra för något barn på det sättet. Det räcker med det liksom. Rubriken till trots, i mina ögon försöker hon bara hävda sig själv genom skryt.

Flat belly

Såg en annons nyss på fejan om flat belly lifestyle. Gissar att det var något piller man skulle äta. Gärna i kombination med varierad, fettsnål kost. Vips så skulle man ha platt mage. Men vill man ha det egentligen? Det skulle ju krävas otroligt mycket jobb att fortsätta hålla den platt. Energi jag hellre skulle lägga på något annat. Så jag är mer för jämnrunda magar. Man får mer tid över till annat då.

Det här med allt

Jag fick lite av en kris när jag fyllde 30. Nu berodde det kanske inte bara på åldern utan fler faktorer. Men just nu uppehåller jag mig lite vid åldern. Jag är lite inne i fasen "vad vill jag?" Både hur jag vill må och uppnå. Det är liksom inte så lätt som det låter. Jo, självklart vill jag må bra och komma till ett ställe där jag kan acceptera att ha en dålig dag och känna mig lite låg.

Men vad jag vill uppnå.. Den är klurigare. För jag har konstaterat att jag vill ha mål att uppnå. Ibland önskar jag att jag varit en person som var nöjd med att bara glida på men nä.

I min strävan att bli kompis med mig själv så tror jag att komma fram till vad jag vill. Väldigt filosofiskt detta men någon som kanske läser här känner igen sig lite och kanske har något tips. Emottages tacksamt!

test

En smart person har sagt att jag kan försöka få ur mig en del kreativitet genom att skriva. Kanske ska testa att vara lite aktiv på bloggen då :-)

Bara för det vet jag inte vad jag ska skriva. Men förhoppningsvis kommer jag skriva mer i fortsättningen.

RSS 2.0