Dubbelblogg

Blir ibland lite förvirrad vad jag skrivit var. Har ju en Oskarblogg också som jag och J skulle skriva i ihop. Ni kan ju se hur många inlägg J gjort... Men iaf, båda bloggarna uppdateras lite då och då så om det inte skrivits så mycket här så spana in Oskars blogg.

Nu

Jag försöker vara bra på att ta tillvara på nuet även om jag är en person som gärna planera 117 steg i förväg. Men för en stund sen hände en sådan sak som var helt i nuet och som läggs i minnesbanken. Jag och Oskar i ett tyst vardagsrum alldeles själv. Han sitter i mitt knä med nappen och en snuttefilt. Vi sitter och leker lite med hans små tår och pratar lite bara. Sen vänder han huvudet in mot mitt bröst och så sitter vi bara tyst och myser samtidigt som vi tittar ut genom fönstret. Sådana tillfällen värmer verkligen hjärtat.
Nu har lillfisen fått gå och lägga sig en stund och jag dricker eftermiddagskaffe. Också mmmmm.

Min vanligaste syssla

Den syssla som jag upprepar flest gånger per dag måste vara att ta på Oskar hans strumpor. Hur långt upp jag drar dem över eller under byxbenet så lyckas han sparka av sig dem på något sätt.. Tror jag ska börja med strumpbyxetights till honom istället. Fatta vad tid jag skulle få.

Hemma

Nu är vi hemma från New York. Ett mer utförligt reseinlägg lägger jag på Oskars blogg men sammanfattningen är att det var en jättebra resa trots de tråkiga omständigheterna precis dagarna innan och Oskar är en idealisk resebebis.
Nu så lever jag ensam-förälder-liv då J är i Malmö nästan hela veckan. Än så länge går det bra men visst längtar vi efter honom. Jag längtar väldigt mycket när Oskar får sina små skrikattacker (tänder?) på kvällarna. Som tur var så tystnar han snabbt.
Egentligen borde jag plocka undan lite nu när han sover. Imorgon kommer en mäklare förbi och ska värdera lägenheten. Vi har inte gjort någon värdering sedan vi köpte loss den för snart två år sen. Ska bli spännande att se om nytt kök och badrum lönat sig. Eller rättare sagt hur mycket. Och jag vet att det inte är någon visning men ändå vill jag ha det lite visningslikt när mäklaren kommer. Kommer dock behöva be om ursäkt för den hängda tvätten i badrummet, babygymmet mitt på golvet, två tomma resväskor efter väggen i vardagsrummet och en posthög på bänken i hallen. Men de vissna tulpanerna kan jag nog komma ihåg att ta bort :-)

Irritation

Saker jag kan irritera mig på:
  • Att det alltid är minst en Wahlgren i varenda musikal som sätts upp, främst i Stockholm. Ungefär samma som i Karlstad där det också alltid är samma gifta par som är med.
  • Att jag, för att kolla om mjölken var ok, lyckades hälla ut den sista skvätten i vasken istället för kaffekoppen.
  • Medelålders kvinnor som anser att det är mitt och vagnens fel när de dräller rakt in i den.
Nu hörde jag ett ganska otrevligt muller från Oskars blöja så jag fick annat att syssla med istället för en irritationslista..

Fixa dona

Oskar bestämde sig för att sova länge och därmed missar vi rytmiken. Gör inget för jag råkar vara på ett litet fixa och donahumör idag ändå. Ni vet sånt där då man dammar ganska spontant, ställer saker på rätt plats från början och inte "jag ställer den där den ska vara sen" och sen aldrig inträffar. Jag har även sprayta diverse regöringssprayer på olika ställen samt vikt en tvätt och hängt en ny. Typiskt att man inte kan vika lakan själv (eller det är mycket jobbigare) för annars hade jag gjort det och fått undan dem också. Nä, nu dags att organisera återvinningen som jag och lilleman ska gå ut med sen.

RSS 2.0