Lärdomar

Mitt cyklande fortsätter. Nu inne på dag 2. Lärdomar hittills:

  • När man susar fram i en nerförsbacke ska man ha munnen stängd. Inte lite avslappnat halvöppen (läs tanklöst öppen) för då kan lite olika kryp flyga in.
  • Man får väldigt ont i rumpan av cykling. Men om man bara genomlider de första minutrarna så mjukar det liksom upp sig och gör inte lika ont sen.

Sen tror jag att jag håller på att bli en "riktig" cyklit. Idag har jag tex gjort mina första omkörningar samt suckat lite åt en medcyklist som knappt höll styrfart. Jag är på G!


Trafikfara

Idag har jag cyklat till jobbet. Så. Jobbigt. Men skönt efteråt. Men nu skulle jag inte skriva om det, det var bara en nödvändig inledning. Jag är nämligen rädd för att jag är en trafikfara när jag sitter på en cykel.. Jepp, jag bekänner här fullt ut. Mitt fokus är på helt anra saker än rödljus, korsande spårvagnar och trottoarkanter. Jag har liksom fullt upp med annat när jag cyklar fram genom Göteborg. Lite exempel:

"Nej men titta där! Vilken mysig innegård!"

"Oj, undra vad det är för fruktträd i den där trädgården?"

"Hmmm, skönhetssalong. Om jag vrider lite till på huvudet kanske jag hinner läsa om de har bikinivaxning".

Ja, ni hör ju.. Så där kan man inte hålla på. Så nu är det en betydligt med fokuserad cyklist med rödsvart hjälm på huvudet sittandes på sin "Black Beauty" som ni kommer se cyklandes mellan Mölndal och Göteborg.

Bakar

Just nu bakar jag lite muffins inför morgondagens midsommarfirande. Hoppas jag lyckas få till det rosa kletet på toppen lite bättre än förra gången. Den här gången tänkte jag toppa med minimarshmallows, bokstavsströssel och rosa glitterströssel. Smakade lite på smeten och den var väldigt god. Nu ringde äggklockan! Dags att spana in underverken!


Count down

Idag är det precis tre veckor kvar innan jag sätter mig på ett plan och åker till huset i Frankrike. Oh my vad jag längtar. Jag längtar efter kråkslottet utan el, efter sol och bad, efter de små vingårdarna som ligger med bara några meters mellanrum, efter de fina tvålarna som görs i byn, efter att plocka upp en baguette och några croissanter på väg till stranden, till "plankan" som är vår toalett med utsikt över medelhavet, efter härliga middagar och promenader, ja egentligen efter allt. Mmmmm

Första gången

Igår var jag och "gjorde naglarna" för första gången. För en notorisk nagelbitare som mig är det en del att vänja sig vid så här första dagen med naglar som sticker utanför fingertoppen för första gången. Mina är ju som ni förstår inte alls så långa som andras, mer vana nagelförlängare är utan de är mer normallängd. Men fint är det. Och tur är väl det, jag har något fint att titta på medan jag slösar bort 2 timmar av mitt liv på ett videomöte...
//Therese

Det här kan han väl inte säga nej till?

Skickade precis ett mail till J:

Inatt vaknade jag av en svettattack igen. Jag lägger härmed officiellt fram förslaget om att inköpa sommartäcken till familjen Andersson/Larsson. Inväntar spänt den andra partens utlåtande över ovan nämnda förslag inom en timme.
Högaktningsfullt
Therese

Ja, naturligtvis kommer jag köpa sommartäcken ändå men jag tycker det är trevligt att vi båda iaf vet om vilka poster det är som står på det gemensamma kontoutdraget.

RSS 2.0