Jomen det är väl inte så dumt?

Funderade på fredagsmyset idag och kom på ett mycket simpelt och enkelt förslag som maken godkände. Varma mackor med ost, skinka och lite dijonsenap. Ibland är det enkla det goda.

Vad hände?

Visst var lite snorig igår i näsan och yttepytte ont i halsen. Sen kanske jag vaknade av att jag hostade några få gånger inatt. Och visst fanns det kvar lite yttepytteont i i halsen imorse. Men det försvann ju på väg till jobbet. Varför känner jag mig helt väck nu då? Skakig fast ändå inte. Gick och hämtade den minsta av mina mackor jag har med till fikat och har även tryckt i mig några vindruvor. Detta med tanke på om det är blodsockret som dippade. Nu sätter jag mig och läser skollagen lite till och hoppas på det bästa.

Zzzz

Seriöst, hur trött kan man bli efter lunch? Jag har faktiskt suttit med ögonen stängda i en minut här framför datorn och nästan somnat. Är detta straffet för att jag kände mig ganska pigg imorse?

Stockholmare..

I lördags var vi och åt brunch på Hotell Liseberg på Heden. En mycket bra bröllopspresent tycker jag. Det värmde mitt hjärta att J också antagit min familjs förhållningssätt när det kommer till sånt här; gå först så slipper saker ta slut och allt är fräscht! Vi hade knappt hunnit beställa dricka innan han var på G och istället var det jag som var den lite försiktigare av oss. Det fanns massa på den buffén. Jag som inte är så förtjust i ägg missade lite kanske men ingen av oss behövde äta något mer den dagen om vi säger så...

Bredvid oss hamnade ett större sällskap som jag snabbt fattade var på kurs för att bli abbonemangsförsäljare. Många var från Skåne och "ledaren" var från Stockholm. Det var lite småroligt att lyssna (och titta på dem, herregud fattar de inte att de måste ha lite stil om någon ska vilja köpa något av dem?) på dem. De skulle till Liseberg efteråt. Alla skulle tvingas upp i Atmosfear. När klockan närmade sig strax efter ett så började de troppa iväg dit med inställningen att bara glida fram till Atmosfear och åka ungefär. Lycka till tänkte jag som sett köerna vid lilla ingången redan när vi åkte in till stan. Sen att det stod ett tiotal bussar parkerade och att det var en varm dag och dessutom trädgårdsdagar på Liseberg i helgen ökade ju inte direkt deras chanser att komma in och komma fram till Atmosfear inom de närmsta två timmarna. Hade gärna velat få följa med och se hur det gick...

Iaf, vi orkade ta ett varv på stan, sen åkte vi hem, däckade i paltkoma på balkongen och senare på kvällen utspelade sig stor dramatik när Yatzyt plockades fram. Som tur var så vann vi varsin gång men jag spöade J i MIG (som vanligt). Om vi får barn så kommer den ungen bli en väldigt dålig förlorare (och vinnare), tro mig...

Tjuvstart

Jag har tjuvstartat fredagsstädningen. Skaffar mig ett enormt (nåja) försprång inför morgondagens fredagsstädning. Badrummet är gjort och även damningen. Då återstår lite plock i rummen, köket och damsugning. De två sistnämnda hör till Js arbetsuppgifter. Hoppas kunna ta mig ett härligt bad imorgon under tiden han släpar runt på damsugaren.


Amerikansk brunch

På lördag kl 12 ska vi börja avnjuta ännu en bröllopspresent. Amerikansk brunch på hotell Liseberg. Mina tankar kretsar nu kring hur jag ska få i mig så mycket som möjligt av allt det gottiga som finns. Efter diskussioner med mina kollegor har vi kommit fram till att "börja svälta redan fredag kväll" är en dålig metod då magsäcken tydligen krymper. Istället ska jag äta ordentligt imorgon kväll (för att få en större magsäck?) så att jag är hungrig igen på lördag. Jag återkommer med rapport om hur mycket jag åt.

I won!

Igår stod det en ny tandkrämstub i tanborstmuggen. He he he I won! Det lite jobbiga mitt i alla segeryra verkar vara att J inte uppfattat att jag bedrev ett tandkrämskrig och inte förstått sin roll i det hela.

Tandkrämskriget

Jag bedriver just nu det sk "tandkrämskriget". Det hela går ut på att J är den som får plocka fram nästa tub. Han vet var de är men på något konstigt vis är det jag som i 99% av fallen är den som alltid får byta tandkrämstub. Så nu har jag under två, tre dagar kramat och klämt på den nästintill tomma tandkrämstuben. Imorse måste jag ha fått ut det absolut sista och han borde (för sina tänders skull) ha fått ta fram en ny tub. Blir spännande att se ikväll.

RSS 2.0