"Inte utan att man känner sig lite stressad"

Poäng till den som sätter citatet. Men det var inte det som jag skulle skriva om. Det är nämligen så att jag fyller 30 i år. Om nästan precis ett halvår för att vara exakt. Redan nu har jag börjat fundera på hur jag vill fira denna tilldragelse. Om ni tycker jag är tidigt ute kan jag bara säga att min morbror började planera sin 50-fest som går av stapeln i juni redan i juli 2011...
Funderar på att härma Pernilla och ha ett cocktailparty för mina tjejkompisar. Eller så kanske jag åker bort, blir kidnappad någonstans eller bara gör inget särskilt. Hmmm får se hur våren artar sig så kanske bitarna faller på plats.

Lataste mamman i världen

Så känner jag mig idag. Är inte helt kry från förkylningen och nästäppan sitter stenhårt långt upp i näsan. Jag orkar därför helt enkelt inte leka med O på golvet där han ligger i sitt gym. Nu är han ganska bra på att roa sig själv men oj vad det dåliga samvetet bränner i mig.

Element och papiljotter

I veckan tog jag ner julgardinerna i köket och satte upp nya. När jag petade in de där pinnarna som ska fungera som tyngder längst ner på panelgardiner råkade jag se in bakom elementet i köket. Det var fruktansvärt! Det var inte bara en dammråtta, nej det var inte heller två, det var som ett helt mormonsamhälle! My god vad äcklad jag blev. Tog fram dammsugaren och försökte suga ut så mycket som möjligt. Då ser jag ett föremål avslöja sig i dammet där bakom elementet.. Något nätaktigt eller? Tar en pinne och petar fram föremålet. Jorå, som rubriken kanske redan har avslöjat, det var en papiljott, komplett med en plastnål i.

Jag behöver nu troliga förklaringar till att en papiljott av den klassiska typen hamnat bakom ett element i köket. Dessutom med en fönsterbräda ovanför?Det är liksom inte så troligt att en normalång människa med papiljotter i håret som råkar tappa en i köket då skulle lyckas tappa in den bakom elementet.

Innan vi flyttade in för tre år sen (nej, det har aldrig slagit mig att städa bakom ett element, uppenbarligen inte de som flyttstädade heller..) så bodde det en gammal dam i lägenheten som avlutade sina dagar på hemmet. Papiljotten är ju förmodligen hennes. Men varför i köket?
Vad vi gjort idag? Städat bakom övriga element i lägenheten...

Bröllopsdag!

Idag har jag och J bröllopsdag! Drygt 6 år tillsammans och nu 1 helt år som gifta. Och som om det inte var nog, lilleman har gjort entré i vårt liv också. Vi har det allt bra vi, J.
Fotograf Maria Melin

För att celebrera dagen så ska vi gå och äta här, tror det blir smarrigt värre!

New York!

Nu är det ju bara en månad kvar ungefär tills jag far iväg till New York igen. Imorgon är det precis ett år sedan jag och J gifte oss där. Tänk att det gått ett helt år.. Den här turen blir dock utan J. Jag, lilleman, min mamma och min minsta lillebror ska åka när lillebror har sportlov.
Jag har naturligtvis börjat med de sedvanliga förberedelserna; hålla koll på dollarkursen, göra packlistor i huvudet (extra spännande den här gången då jag även ska packa åt en 5-månaders!), beställa transporten från flyget och fundera på hur många par jeans jag ska köpa på Hilfiger den här gången. Ni ser, jag har bråda dagar i mitt mammalediga liv.
Är det någon som hr något bra NY-tips så får ni gärna dela med er.

Träning

Ingen ursäkt längre.. Lilleman är fyra månader och äter som en häst och får därför en flaska på kvällen utöver amning. Jag kan därför lämna hemmet på kvällskvisten för att, tja tex, träna en sväng. Tycker ju att det är så kul när jag väl är på plats men vet ju redan nu att ett års bortavaro från organiserad fysisk aktivitet kommer göra mig sjukt trött och att det kommer ta lite tid (säkert flera hemska veckor!!) innan jag har något som kan kallas kondition. MEN, trots att jag redan ser svårigheterna så har jag idag tagit det första steget till att börja träna igen. Jag mailade Friskis att jag glömt bort min kod som behövs för att kunna boka pass och bad dem skicka en ny till mig...

Badkaret

Idag på väg hem från babysimmet (lilleman bröt inte ihop av trötthet efteråt den här gången, jej!) så tänkte jag på mitt badkar. Det där jag hade innan badrumsrenoveringen. Den där fantastiska tingesten som "det är bättre om vi tar bort och väljer duschvägg istället, så vi får in en stor tvättmaskin. Blir nog bättre när vi säljer lägenheten en dag". Tror fortfarande det var ett rätt val. Men oj, vad jag kan sakna att tappa upp ett varmt, varmt bad med skum, badkulor, brus eller whatever i, vila huvudet mot badkarskudden, läsa lite eller bara somna en stund. Mmmmm...
Nä, måste gå nu och ringa och höra om jag kan komma hem till dem någon dag och bada.

Till alla lakansfabrikatörer

Snälla ni som gör påslakan, lakan och örngott och sedan säljer dem som sk "bäddset"; börja lägga i två örngott!! Det finns väl inga människor som bara har en kudde i sängen längre? Det vanligaste måste väl ändå vara att ha två? Jag och J har tom tre var. Men om vi fick två örngott som hör i ihop med påslakanet så skulle vi bara behöva ha två kuddar i sängen som inte matchar med de andra (av någon konstig anledning är de vita örngotten alltid i tvätten). Idag när jag bäddade rent så såg det så fint ut när det var nya påslakan och kuddarna som fått på sig varsitt matchande örngott. När jag seda kastade in två blommiga och ett prickigt så såg det inte lika elegant ut längre...

Måndag igen

Nu är helgerna över (nja, trettonhelgen kommer ju nu till veckan men ni förstår vad jag menar). Vi hade en toppenjul och nyår. Fick fin paket och maten satt där den skulle som alltid.
Min minsta lillebror fick New Yorkresan i julklapp så nu känns det som om jag kan ta ut all förväntan och glädje över den på riktigt. Tänk er själva att behöva hålla tyst om detta sen mitten av oktober! Både jag och mamma har hållit på att försäga oss flera gånger. Men nu kan planeringen ta vid på riktigt. Min fjärde gång i NY, mammas andra och lillebrors (och lillemans) första. Wiii vad kul det ska bli.
Som om det inte räckte med reseivern så reserverade jag och J en resa till hela lilla familjen igår. Om J kan få ledigt så far vi på en riktig familjesemester med all inclusive och hela tjotta ballongen vid kristi flygare på Kreta.
Idag blir det väldigt lugnt här hemma. Igår kväll fick jag plötsligt feber och frossa. Samt lite ont i ena bröstet så troligtvis var det en släng av mjölkstockning. Vaknade dock feberfri men ganska trött. Så kaffet har varit min bästa vän nu på morgonen.

RSS 2.0