Det saknas ca 1,5 centimeter av mig

Igår gjorde det där jag nojat lite över. Var stor risk för att skulle behöva ställa in för jag kände mig riktigt risig på måndagen. Men tillräckligt frisk var jag ändå igår morse för att åka till sjukhuset och göra en konisering, dvs bränna bort cellförändringar på livmodertappen. Så nu saknas  1,5 cm av mig. Plus lite skrap norrut som läkaren uttryckte sig.

I september blev jag uppringd och kallad till ett extra cellprov. Redan där på plats med benen i luften fick jag besked om att jag skulle ställa mig in på att få bränna bort det. Sen har jag egentligen oroat mig från och till tills igår. Och då var jag nervös ska jag säga. Jag har aldrig varit på sjukhus innan och nu skulle jag dessutom sövas. Men jag har bara gott att säga om all personal där. Helt underbara. När en av sköterskorna tog mig i handen så sa jag att hon var väldigt varm och go för jag är alltid så kall om händerna. Då ställer hon sig och håller i båda mina händer så de ska kännas varma under tiden jag sövs. När jag vaknar på uppvaket så har de bäddat ner mina händer djupt under filtarna och istället satt syremätningsgrejen i örsnuibben istället för fingertoppen. Bara så gulligt och omtänksamt. 

Om det blir en nästa gång så kommer jag inte alls vara lika orolig för själva ingreppet. Nu har jag också bestämt mig för att släppa alla tankar på resultatet av analysen de gör på den biten de tagit bort. För helskotta, jag har ju en vigsel och efterföljande fest att planera! 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Skönt att det gick bra! Går själv på täta kontroller och räknar kallt med att runt jan-feb göra samma ingrepp. Trots att jag jobbar som sjusköterska på intensivvården känner jag en viss orolig känsla i magen...

2010-12-01 @ 14:25:09
URL: http://mizzv.blogg.se/
Postat av: Therese

Jätteskönt, grät lite av lättnad efteråt. Även om jag inte vill göra om det så gick jag därifrån med en positiv känsla.

2010-12-01 @ 15:03:45
URL: http://theresemedmera.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh vad modig du är och vad skönt att det gick bra. Himla förändringar!Stor kram.

2010-12-01 @ 15:27:16
URL: http://hannahannahanna.wordpress.com
Postat av: K

Heja Therese!! Härligt att du fick sådant bra bemötande. Och...vigsel??? Skall du gifta dig? GRATTIS isåfall, lycka!! <3

2010-12-01 @ 15:35:15
URL: http://skorpsmulorochsandaletter.blogg.se/
Postat av: Therese

Tack, vad snälla ni är. Idag känns allt ok förutom att jag inte får lov att krypa ner i ett bad som jag brukar när jag fryser på vintern. Värdsligt problem i sammanhanget :-)Jepp, i januari är det vår tur, och Kerstin, du gissade rätt en annan gång rörande plats ;-)

2010-12-01 @ 18:19:51
URL: http://theresemedmera.blogg.se/
Postat av: Ulle

Åh kära vän - jag förstår att det var jobbigt. Skönt att få höra lite positivt om vår sjukvård! Roligt med New York bröllop!! Kramelikram från Stockholm!

2010-12-02 @ 13:22:47
Postat av: HannaVa skönt att det gick bra på sjukhuset, aldrig kul när kroppen krånglar =(.Åh ska ni gifta er! Gud så roligt! Säger man Grattis före? Ja jag vet inte, med som sagt jätte kul! =)

2010-12-03 @ 11:17:20
URL: http://hannalilla.blogg.se/
Postat av: skogsfrun

men uuu, Vilken tur att det gått bra!!

Grattis till kommande giftemål! <3

2010-12-05 @ 12:31:11
URL: http://skogsfruns.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0